Visul tău: de la PLAN la PROFIT!

Te învățăm cum să-ți construiești un plan de afaceri eficient pentru proiectul tău alături de un Business Consultant și mentor pentru antreprenoare cu o experiență de peste 18 ani în consultanță și dezvoltare strategică.

Da, ai citit bine. Mentor pentru antreprenoare.

Vom învăța de la un specialist care înțelege mamele (pentru că este la rândul său mamă) și a cărui firmă susține femeile să-și dezvolte business-uri sustenabile și sănătoase, fără a-și sacrifica viața personală, fără burn-out, fără epuizare mentală, ținând cont de toate provocările și limitările reale ale maternității.

Și pentru că visul tău merită să ai mare grijă de el și să nu renunți din cauza provocărilor fiscale, trecem în această ediție și prin mai multe aspecte esențiale din domeniul financiar-contabil pe care ar trebui să le știe orice antreprenor, angajat sau freelancer, alături de un consultant fiscal cu peste 20 de ani de experiență.

Strategie. Plan. Contabilitate. Cifre. Profit.

– #MATCAMeets ediția 6 –

15 martie 2025, ora 10:00 – 14:00
Locație: ASPACE PIPERA – Global City
Șoseaua București Nord nr. 10, etajul 4

(așteptăm participantele încă de la ora 9:00 pentru Meet & Greet, Coffee & Networking și fotografii realizate la photo-cornerul MATCA by Pretty Deco).

DETALIILE EVENIMENTULUI

Să-ți deschizi o firmă sau un PFA este simplu.
Să nu le închizi după 2 ani de eșecuri și frustrări e adevărata provocare.

Firmele din România se închid pe bandă rulantă, iar numărul radierilor a crescut cu aproape 20% de la un an la altul. De asemenea, potrivit Forbes, 20% dintre startup-uri eșuează în primii 2 ani, 45% se închid în primii 5, iar 65% dintre ele nu reușesc să supraviețuiască în primii 10 ani. În ziua de azi, construirea unei afaceri bune, care să nu-și închidă porțile după primul an, pare o misiune din ce în ce mai mult sortită eșecului.

Ca să supraviețuiești ca freelancer sau antreprenor, trebuie să-ți faci bine temele. Îți trebuie o strategie, un plan bine pus la punct și măcar niște cunoștințe de bază legate de contabilitate. Trebuie să știi foarte bine care este modelul tău de business, piața căreia i te adresezi, resursele disponibile și necesare, o analiză SWOT a punctelor tari, slabe, oportunități și amenințări. Și mai trebuie să știi ce taxe vei avea de plătit, ce impozite și cum poți folosi concret banii care ajung la tine de la clienți.

Nu, nu merge după ureche.

Nu, nu poți să începi și să vezi tu mai încolo.

Nu, nu poți să lansezi un brand orbște și apoi să mai vezi tu care-i faza.

Ca să ai Profit, îți trebuie un Plan.

Te vom învăța să-ți pregătești un Business Plan personalizat.

Ca să ai un punct de pornire concret și rațional.

Alături de un business consultant și mentor cu peste 18 ani de experiență.

În prima parte a acestei ediții de MATCA Social Club vei învăța cum ar trebui să arate un plan de afaceri, de ce el nu este opțional și ce rol are acesta pentru realizarea strategiei afacerii, pentru a stabili modul în care proiectul va genera venituri, pentru a stabili nevoi de finanțare și pentru a atrage clienți / angajați de calitate. Visul tău merită un plan bine pus la punct. Un Business Plan. Care este elementul care face diferența dintre produsul/serviciul tău și celelalte produse similare din piață? Cu ce soluție vine pentru a rezolva o nevoie din piață? Ce schimbare poate face în piață acest produs? Ce ești dispus să le oferi clienților pentru a le câștiga atenția? De ce capital ai nevoie pentru a lansa firma? Cui se adresează produsul? Cine sunt competitorii? Cum îl vei promova? Iată doar câteva întrebări la care un Business Plan te va ajuta să găsești răspunsuri. Și apoi să construiești strategii. Trebuie să fim organizate.  

 

Managementul financiar-contabil în afaceri.

Ce trebuie să știe orice antreprenoare?

Aflăm de la un consultant fiscal cu peste 20 de ani experiență.

În a doua parte a ediției vom atinge un subiect care se regăsește frecvent printre fricile și obstacolele cu care poate te-ai confruntat și tu atunci când ai decis să apuci calea antreprenoriatului: gestiunea financiară a afacerii tale. Întrebări cum ar fi: „Oare voi reuși să am o activitate suficient de profitabilă?”, „Mă voi descurca cu bugetarea și raportările financiare?” sau „Voi putea să îmi desfășor activitatea în conformitate cu legislația, fără amenzi sau surprize neplăcute privind taxele și impozitele datorate?” sunt firești în perioada de debut a oricărei afaceri. Dacă te regăsești și tu într-o astfel de ipostază, vei descoperi în prezentare câteva din instrumentele necesare pentru a naviga cu succes prin hățișul birocratic din domeniul financiar-contabil. Vom aborda, din această perspectivă, dileme cum ar fi cea care vizează alegerea celei mai potrivite forme de desfășurare a activității economice planificate – PFA, SRL sau ONG – în funcție de obiectivele tale și de regimurile fiscale aplicabile. Vom vorbi despre cum să ai grijă să nu amesteci „buzunarul” personal cu cel al afacerii și cum poți avea acces la resursele generate de aceasta. De asemenea, vei afla despre cum ar trebui să lucrezi cu specialiștii din domeniul financiar și cum vei putea comunica eficient și sigur în relația cu ANAF, ca să stai departe de inspecțiile fiscale sau să le depășești fără provocări. Va fi o sesiune interactivă, cu accent pe pragmatism și cu exemple concrete din practică. Astfel, vei avea șanse mult mai bune să-ți ții investiția la adăpost de pierdere și să o multiplici cu succes, fiind bine informată.

O ediție specială, în care antrenorii tăi vor fi

Bianca Gheorghescu

Business Consultant + Mentor pentru antreprenoare
@biancazenconsulting

Bianca Gheorghescu este Business Consultant cu o experiență de peste 18 ani în consultanță și dezvoltare strategică. A lucrat alături de companii internaționale precum Louis Vuitton Moet Hennessy, Philip Morris, Groupe Renault, Reckitt Benckiser și a conceput peste 30 de cursuri, workshopuri, retreat-uri online, programe de mastermind (Business Sisterhood) și de grup create de la zero.

În prezent, Bianca conduce propria firmă de consultanță, Bianca Zen Consulting, prin care susține femeile să-și dezvolte business-uri sustenabile și sănătoase, fără a-și sacrifica viața personală. Este gazda podcastului Women Got Power și promotoare activă a antreprenoriatului și leadershipului feminin.

Irina Popescu

Consultant fiscal + Formator în domeniul financiar
positiveprojects.ro

Irina Popescu este Consultant Fiscal cu o experiență de peste 20 de ani, membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România încă din anul 2010, membră a celei mai mari organizații profesionale globale din domeniul financiar, The Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) din Marea Britanie și Formator acreditat de ANC.

Irina a debutat în carieră pe o poziție care viza prevenția fraudei și recuperarea prejudiciilor. Ulterior, a dobândit o bogată experiență în consultanță fiscală și de afaceri, lucrând timp de șase ani în KPMG, una dintre cele mai cunoscute companii de consultanță și audit (Big4).

Din anul 2014, s-a dedicat exclusiv antreprenoriatului, încercând să transmită cât mai mult din cunoștințele sale celor care au ales să devină clienți ai Positive Projects, un centru de informații specializate din domeniul financiar pentru companii, antreprenori și lideri ONG.

Cătălina Bucur

Co-founder MATCA Social Club
@sunnysideup

Alexandra Corbu

Co-founder MATCA Social Club
@devorbacumami

Vino cu agendă, pix, tabletă sau laptop. Vino pregătită să lucrezi. Vino pregătită să notezi.

Nu va fi o ediție simplă, dar va fi o ediție necesară ca să te asiguri că proiectul tău îți va aduce profit. Nu că va fi încă una din multele idei de business care se vor înscrie în statistică și își vor închide activitatea după nici 2 ani.

Iar la cafea, în pauză și după prezentare, fii gata să stabilești parteneriate sau să îți faci contacte relevante pentru business-ul tău în sesiunile noastre de networking.

Parteneri Principali:

Ediție realizată cu sprijinul:

Cu surprize dulci de la:

Prietenii Matca: